Hizmetler

Beyin Balans Programında Tedavi Nasıl Planlanır

Beyin Balans Programında Tedavi Nasıl Planlanır?

Bütüncül tıp yaklaşımı ile beyindeki perfüzyon bozuklukları (kanlanma ve oksijenlenme problemleri) ve detoksifikasyon (toksik madde atılımındaki yetersizlik) problemleri giderildikten sonra zayıf fonksiyon gösteren hemisfere yeterli ve gerekli sıklıkta uyaran verilmesi ile beyin balansı sağlanır.

Beyin balans programı şu şekilde planlanır:

1) Henüz kaybolmamış ilkel refleksler belirli çalışmalarla inhibe edilir. Böylece beyin sapı kaynaklı bu refleksler kaybolur ve korteksin miyelinizayonuna katkıda bulunulur. Böylece serebral korteks maturasyonu (olgunlaşması) sağlanır.

 

2) Çocuklarda sağ veya sol baskınlığı incelenir. El, göz, ayak ve kulaklarda karışık baskınlık varsa özel egzersizlerle düzeltilir. Bu her iki hemisferin sağlıklı entagrasyonu için önemlidir.

 

3) Postural problemin olduğu tarafa daha fazla olmak üzere proprioseptif uyarılar verilir. Aynı zamanda sırt ve ön duvar kaslarını çalıştıracak bazı çalışmalar yapılır. Bu beyne bilinçaltı düzeyde güçlü elektriksel stimulus sağlar.

 

4) Vestibüler girdiler hangi hemisferde yetersiz ise o hemisfere bazı çalışmalarla vestibüler stimulus sağlanır.

 

5) İşitsel olarak daha az girdi alan beyin hemisferine, o hemisfere özgü notaların kullanıldığı ses stimulusu verilir. Ses,beyin entegrasyonunda çok önemli bir yeri vardır.

 

6) Nörogelişimsel geriliği olan çocukların çoğunda göz kasları zayıftır. Göz kasları aynı zamanda beyne yoğun girdi sağlayan reseptörlerdir. Bu nedenle göz kasları aktif olarak çalıştırılmalıdır. Aynı zamanda görsel yolaklar tüm beyin hemisferini uyarabilen uzunlukta sinir lifleri içerir. Bu nedenle ışık uyarımı ve spesifik hemisfere uygun olarak görsel yolağın çalıştırılacağı şekilde görsel uyaran verilir. Aynı zamanda herbirhemisferi uyarabilen renk tonu farklıdır. Bu nedenle zayıf tarafı aktive edecek uygunlukta bir renkli gözlük aracılığıyla görsel stimulus verilir.

 

7) Koku beyni uyaran çok güçlü bir stimulus kaynağıdır. Herbirhemisferi uyarabilen koku farklıdır. Bu nedenle doğru burun deliğine doğru koku stimulusu verilerek uygun hemsifer stimüle edilir.

 

8) Dokunsal (taktil) uyarım gereken durumlarda zayıf hemisferin karşı tarafından taktil uyaran verilir.

 

9) Transkranial doğru akımstimulasyon (tDCS)  cihazı ile  zayıf hemisfere elektriksel uyarım verilerek NÖROSTİMULASYON sağlanır. Kişinin semptomlarına göre uyarılması gereken noktalar ayarlanmalıdır.

 

10) Düşük yoğunluklu SOFT LAZER uygulamasıyla beyin perfüzyonunu ve detoksifikasyonunu arttıracak şekilde vücudun bazı noktalarına uyaran verilir. Bu verilenverilen uyaranlar otonom sinir sitemini dengeler ve beynin fonksiyonel sağlığına katkı sunar.

 

Bu tedaviler kişiseldir. Bazen tek tek bazen belirli kombinasyonlarla uygulanır. Bütün bu uygulama yöntemleriyle zayıf olan beyin hemisfer stimüle edilerek diğer hemisferle senkronize çalışması hedeflenir. Böylece semptomların azalması veya kaybolması beklenir.

Bu tedaviler ile ilgili herhangibir kalıcı yan etki beklenmez.

Yorumlarınız bizim için değerlidir !
Yol Tarifi Al Hemen Ara