Hizmetler

Nörogelişimsel Hastalıklarda Bütüncül Tedavilerde Neler Yapılabilir

Nörogelişimsel Hastalıklarda Bütüncül Tedavilerde Neler Yapılabilir?

Nörogelişimsel hastalıkların sağaltımında bütüncül tıp dinamiklerini kullanıyoruz. Bunlar arasında fonksiyonel tıp, regülasyon tıbbı, osteopati, aromaterapi, müzik terapi, renk terapisi, fotobiyomodülasyon, ortomoleküler tıp, ozon, fonksiyonel çene ortopedisi, uygulamalı kinezyoloji…. gibi yöntemler mevcuttur. 

 Bütüncül tedavilerdeki  ana amaç beyindeki nöroenflamasyonun azaltılmasıdır. Bunun için:

1) Öncelikle gıda duyarlılık testi yapılır ve diyetinden duyarlı olduğu besinler çıkartılır. Yerine yeterli miktarda çocuğun duyarlı olmadığı başka besinler konulur.

 

2) Ağır metal düzeyi ölçülür ve yüklenme bulguları varsa şelasyon yapılır.

 

3) Yeterli vitamin, mineral ve oksijen desteği sağlanır.

 

4) Detoksifikasyon yetersizliği saptanırsa mitokondri destekleri verilir.

 

5) Sızdıran bağırsak sendromu tedavi edilir.

 

6) Bağırsak flora bozukluğu, kandidiyazis ve parazitoz saptanması halinde bu bulgular tedavi edilir. Böylece karaciğere geçen toksik yük azaltılır. Bu beyin sağlığı için oldukça önemlidir.

 

7) Bağırsak sağlığını optimize etmek için rektal ozon kullanılabilir.

 

8) Beynin dolaşımını düzenlemek için soft laser desteği le otonom sinir sistemi regüle edilir.

 

9) Enflamasyonu (yangıyı) azaltacak ve bağışıklığı dengeleyecek gıda takviyeleri verilir.

 

10) Ağız-diş-çene kompleksi problemlerinde fonksiyonel diş hekimi ile senkronize çalışılır. Ağız içi kullanılan apereyler ile beyne, doğru stimulus sağlanır. Bu apereyler çene eklemi ve C2 bağlantısını düzenlediği için omurga sağlığı korunur.

 

11) Osteopatik anlayışla incelendiğinde C1/C2 disfonksiyonları tespit edilirse uygun manevralar ile söz konusu alanların açılanması düzenlenir. Kafa tabanı problemleri sanıldığının aksine çok yaygındır.

 

12) Günümüzde geçirilmiş cerrahilere bağlı bozucu alanlar erişkinler kadar çocukluk dönemini de etkileyebiliyor. Örneğin, bağırsak operasyonu olmak zorunda olan bir çocukta başarılı bir cerrahi yapılsa da operasyona bağlı skara bağlı olarak, bağırsak sağlığı fonksiyonel anlamda bozulabilir. Bu durum bozucu odak/alan kavramı ile açıklanır. Özellikle operasyon sonrasında görülen gelişim bozukluğu bize bozucu odak/alan düşündürmelidir. Bu, bir tamamlayıcı tıp disiplini olan regülasyon tıbbı uygulayıcılarının, yaygın karşılaştığı durumlar içerisindedir. Skara yapılacak nöralterapi seansları ile bağırsağın segmental uyarımı düzenlenebilir ve bağırsak fonksiyonel sağlığına kavuşabilir. Unutmayın, İyi bir beyin sağlığı, iyi bir bağırsak sağlığına bağlıdır.

Yorumlarınız bizim için değerlidir !
Yol Tarifi Al Hemen Ara